RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Faktor Sel Induk III (SCF III) merupakan versi yang diperbaharui daripada Faktor Sel Induk yang dihasilkan oleh Institut Penyelidikan Bioperubatan Switzerland. Inovasi terkini dalam terapi klinikal sel induk ini berasal dari Cereus grandiflorus, salah satu spesies tumbuhan yang jarang ditanam. Faktor Sel Induk yang diekstrak kemudiannya diubah suai melalui teknologi genetik molekul terkini, menghasilkan SCF III dengan kedekatan terbesar kepada SCF manusia semula jadi dan merupakan satu-satunya bentuk SCF yang boleh digunakan in vivo serta memberikan kesan merangsang sel induk.

Anona muricata, yang lebih dikenali sebagai epal kustard Afrika yang berpotensi untuk meningkatkan nutrisi serta imuniti. Di Afrika, ramai penduduk kampung menganggapnya sebagai hadiah dongeng dari tuhan. Dikenali dengan sifat uniknya, termasuk antiulcer, antasid, antibakteria, penyembuhan luka, aktiviti antitumor, keseimbangan hormon, dan kesan pengukuhan badan. Anona muricata muncul sebagai bahan semulajadi yang ketara untuk mengukuhkan dinding sel induk badan.

Indikasi

SCF III boleh diguna terus, atau bercampur dengan air garam perubatan (lebih kurang 100 ml), masa penggunaan dari 15 - 30 minit untuk meningkatkan keberkesanan. SCF III adalah sesuai untuk individu yang berumur 25 tahun dan ke atas. Kesan adalah lebih ketara apabila diguna oleh pengguna yang berumur tinggi. SCF III akan merangsang mekanisme pembentukan sel induk dalam tubuh. Penghasilan sel "pluripotent" berlaku dengan kadar yang tinggi, dan SCF III mengatur transformasi mereka menjadi jenis khusus sel-sel "multipotent" dengan fungsi masing-masing. Proses ini bertujuan untuk membaiki tisu dan sel, pembaharuan, dan tujuan rejuvenasi dan regenerasi. 

 

SCF III adalah diindikasikan untuk keadaan berikut:

Dos

Faktor Sel Induk III (SCF III) berbeza-beza bergantung pada keadaan dan jangkaan individu. Dos pemulihan yang disarankan adalah satu ampul setiap 5 hari, dengan 10 ampul sebagai satu kursus. Penggunaan SCF III perlu dijalankan di bawah pemerhatian profesional yang disahkan. Dos boleh ditambah dengan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Bungkusan

Setiap kotak mempunyai 10 ampul (10ml setiap ampul).

Kandungan

Ekstrak Cereus grandiflorus                   5000mcg
Ekstrak Buah Anona muricata                2000mcg

Kontraindikasi

Kehamilan, ibu yang menyusu, masa tidur yang tidak mencukupi, tekanan darah tinggi dan sesiapa yang hipersensitif terhadap bahan yang diperolehi daripada tumbuhan.

Penstoran

Simpan di tempat yang kering dan sejuk, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan dari kanak-kanak.

 

Buatan Switzerland

KKM Reg. No: Not 150601305K

Kod Produk: A501