RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Asid hyaluronik (juga dikenali sebagai Hyaluronan) merupakan bahan fisiologi yang terdapat dalam tisu epitelium dan tisu penghubung badan manusia. Asid hyaluronik terdiri daripada 2% Jumlah Kulit Badan, ia mengunci 98% air. Ia diperbuat daripada Ikan Laut Dalam Alaska di bawah teknologi berpaten, melalui proses hidrolisis, menghasilkan molekul asid hyaluronik yang berkeberatan rendah(LMWHA; ∼0.8-8×10(5) Da). Sifat regeneratif-nya membantu melambatkan proses penuaan.

Emas koloid dalam 24k Nanoemas Asid Hyaluronik adalah penangguhan partikel emas tulen dalam asid hyaluronik. Kegunaan terapeutik emas dikenali oleh manusia sejak penemuannya. Emas koloid ini memang tidak bertoksik dan tidak berbahaya. Ia diperbuat dengan menggunakan ketulenan emas tertinggi yang dilombong di Hishikari, Kagoshima di selatan Kyushu, Jepun.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ adalah satu-satunya produk yang mampu menghilangkan kedutan kulit dan membantu restorasi keremajaan yang gemilang. Elemen-elemen ini menjadikannya sebagai satu ramuan pelbagai kegunaan, satu idealis faktor pelembap, reserbor semula jadi dalam badan manusia, membantu mengisikan kulit anda, menyokong penampilan kulit wajah yang sihat.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ adalah tanda dagangan berdaftar PHRI Bio-Tech. Ini adalah satu-satu siri emas dari penyelidikan & pembangunan PHRI BioTech bersama-sama ahli pakar Jepun dan menjadi agensi global. Ia juga memiliki pertalian untuk kolagen dan elastin, merupakan blok pembinaan kulit anda, yang boleh dikatakan sebagai ‘perancah’ untuk memberikan anda kesan yang berkekalan.

Indikasi:

Sebagai kompaun semula jadi yang dihasilkan oleh tubuh manusia. Apabila kita semakin berusia, jumlah asid hyaluronik semulajadi yang dihasilkan dalam badan semakin berkurangan. Aplikasi asid hyaluronik mengekalkan kelembapan dalam sel-sel epitelium kulit dan mengawal penghijrahan sel. Asid hyaluronik menggalakkan regenerasi sel-sel epitelium, melembutkan garisan wajah.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ dihasilkan melalui proses proprietari yang bermula dengan 0,9999 emas tulen dan menghasilkan partikel emas yang amat kecil, hanya beberapa kali diameter atom emas sendiri. Ia tidak mengandungi ion emas.

Saiz nanopartikel emas yang lebih kecil ini menghasilkan luas permukaan partikel yang lebih tinggi daripada jenama lain. Kawasan permukaan partikel menentukan keberkesanan koloid. Tiada kesan sampingan yang pernah dilaporkan. Ia tidak berinteraksi atau mengganggu dengan mana-mana ubatan & mempunyai jangka hayat yang tidak terhad.

Dalam dunia kimia, keluasan permukaan menentukan keberkesanan sesejenis bahan yang akan bertindak balas dengan persekitarannya. Kawasan permukaan partikel emas yang tinggi membolehkan emas berinteraksi dengan berkesan dan menyokong epitelium manusia, memberi kesan anti-kedut & anti-penuaan.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ membantu dalam mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit kendur dan mencegah pembentukan kedutan.

Bekerjasama dengan saintis Jepun, PHRI Bio-Tech telah memberi tumpuan kepada pembangunan proses untuk menghasilkan koloid dengan ciri-ciri fizikal yang unggul. Proses pembangunan melibatkan penggunaan prinsip-prinsip saintifik maju dalam fizik, kimia dan mekanikal kuantum. Sifat-sifat lain yang berkaitan mengenai koloid termasuk konduktiviti, kekeruhan, pH, dan kepekatan.

Satu nanometer adalah satu billionth per meter. Sebatang rambut manusia iaitu kira-kira 3/1000 inci diameter itu sama dengan 73,000 nm diameter. Saiz sebenar 24K partikel nanoemas telah diukur mempunyai purata diameter 0.65 nm dan dijangka lebih kurang 9 atom emas. Saiz kecil ini adalah luar biasa berbanding dengan saiz partikel emas koloid yang lain terdapat dalam produk komersial yang lain. Sejak beberapa tahun, PHRI Bio-Tech telah mengukur saiz partikel dari beratus-ratus sampel emas koloid. Di antara produk yang diukur, partikel yang paling kecil biasanya jatuh dalam lingkungan 10 hingga 100 nm, jarang ada yang lebih kecil. Sebaliknya, ada beberapa kes lebih besar, dengan saiz sehingga beberapa ratus nm diameter.

Mengapa saiz partikel begitu penting?

Demi kepekatan partikel emas yang berkekalan, luas permukaan partikel emas meningkat semasa saiz partikel menurun. Dalam dunia kimia, tindak balas meningkat dengan penambahan luas permukaan. Oleh itu, keberkesanannya meningkat dengan mengurangkan saiz partikel kerana kawasan luas permukaan partikel itu juga meningkat. Luas permukaan diungkapkan dalam sentimeter persegi (cm2) bagi setiap mili liter larutan koloid, dan ditulis sebagai (cm2 / mL).

Dose:

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ dihasilkan melalui proses proprietari dengan 0,9999 emas tulen. Jisim 24k nanoemas adalah sedikit sebanyak lebih berat. Oleh itu, sila goncang sebelum menggunakannya.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ boleh digunakan dengan pelbagai frekuensi tertakluk kepada indikasi. Secara umum, satu aplikasi boleh bertahan selama 6 sampai ke 24 bulan. Dos boleh ditambahkan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap vial ( 3 ml ) mengandungi :

Emas koloid     600 mg
Asid Hyaluronik   1500 mg

Langkah Waspada:

Tidak sesuai untuk orang yang sensitive kepada produk yang berkiatan dengan Asid Hyaluronik atau Nanopartikel emas. .
Mengelakkan sebarang terapi termal muka untuk mengekalkan hasil yang lebih lama.

Penstoran :

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Jepun
KKM Reg. No: NOT 141202021K