RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Asid hyaluronik (juga dikenali sebagai Hyaluronan) merupakan bahan fisiologi yang terdapat dalam tisu epitelium dan tisu penghubung badan manusia. Asid hyaluronik hanya terdiri daripada 2% jumlah kulit badan, dan mengekalkan 98% air. Ia diperbuat daripada Ikan Laut Dalam Alaska di bawah teknologi berpaten, melalui proses hidrolisis, menghasilkan molekul asid hyaluronik yang berkeberatan rendah (LMWHA; ∼0.8-8×105 Da). Sifat regeneratif asid hyaluronik dapat membantu melambatkan proses penuaan.

Emas koloid dalam 24k Nano-emas Asid Hyaluronik adalah ampaian partikel emas tulen dalam asid hyaluronik. Kegunaan terapeutik emas dikenali oleh manusia sejak penemuannya. Emas koloid ini tidak bertoksik dan tidak berbahaya. Ia diperbuat dengan menggunakan ketulenan emas tertinggi yang dilombong di Hishikari, Kagoshima di selatan Kyushu, Jepun.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ adalah satu-satunya produk yang mampu menghilangkan kedutan kulit dan membantu mengembalikan keremajaan yang gemilang. Elemen-elemen ini menjadikannya sebagai satu ramuan yang mempunyai pelbagai kegunaan, satu faktor pelembap idealis, takungan semula jadi dalam badan manusia, membantu mengisikan kulit anda, menyokong penampilan kulit wajah yang sihat.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ adalah tanda dagangan berdaftar PHRI Bio-Tech. Ini adalah satu-satu siri emas dari penyelidikan & pembangunan PHRI Bio-Tech bersama-sama dengan ahli pakar Jepun dan menjadi agensi global. Ia juga memiliki pertalian untuk kolagen dan elastin, merupakan blok pembinaan kulit anda yang boleh dikatakan sebagai ‘perancah’ untuk memberikan anda kesan baik yang berkekalan.

Indikasi:

Sebagai sebatian semula jadi yang dihasilkan oleh tubuh manusia. Jumlah asid hyaluronik semulajadi yang dihasilkan dalam badan semakin berkurangan dengan usia. Aplikasi asid hyaluronik mengekalkan kelembapan dalam sel-sel epitelium kulit dan mengawal penghijrahan sel. Asid hyaluronik menggalakkan regenerasi sel-sel epitelium serta melembutkan garisan wajah.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ dihasilkan melalui proses proprietari yang bermula dengan 0.9999 emas tulen dan menghasilkan partikel emas yang amat kecil, hanya beberapa kali diameter atom emas sendiri. Ia tidak mengandungi ion emas.

Saiz nanopartikel emas yang lebih kecil ini mempunyai luas permukaan partikel yang lebih tinggi daripada jenama lain. Kawasan permukaan partikel menentukan keberkesanan koloid. Tiada kesan sampingan yang pernah dilaporkan. Ia tidak berinteraksi atau mengganggu dengan mana-mana ubatan & mempunyai jangka hayat yang tak terhingga.

Dalam kimia, keluasan kawasan permukaan menentukan keberkesanan sesejenis bahan yang akan bertindak balas dengan persekitarannya. Kawasan permukaan partikel emas yang tinggi membolehkan emas berinteraksi dengan berkesan dan menyokong epitelium manusia, memberi kesan anti-kedut & anti-penuaan.

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ membantu dalam mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit kendur dan mencegah pembentukan kedutan.

Bekerjasama dengan saintis Jepun, PHRI Bio-Tech telah memberi tumpuan kepada pembangunan proses untuk menghasilkan koloid dengan ciri-ciri fizikal yang unggul. Proses pembangunan melibatkan penggunaan prinsip-prinsip saintifik maju dalam fizik, kimia dan mekanikal kuantum. Sifat-sifat lain yang berkaitan mengenai koloid termasuk konduktiviti, kekeruhan, pH, dan kepekatan.

Satu nanometer adalah satu bilion per meter. Sebatang rambut manusia berkira-kira 0.003 inci diameter itu bersamaan dengan 73,000 nm diameter. Saiz sebenar 24K partikel nanoemas telah diukur dan mempunyai purata diameter pada 0.65 nm dan dijangka lebih kurang 9 atom emas. Saiz kecil ini adalah luar biasa berbanding dengan saiz partikel emas koloid yang terdapat dalam produk komersial yang lain. Sejak beberapa tahun, PHRI Bio-Tech telah mengukur saiz partikel dari beratus-ratus sampel emas koloid. Di antara produk yang diukur, partikel yang paling kecil biasanya jatuh dalam lingkungan 10 hingga 100 nm, jarang ada yang lebih kecil. Sebaliknya, ada beberapa kes lebih besar, dengan saiz sehingga beberapa ratus nm diameter.

Mengapa saiz partikel begitu penting?

Demi kepekatan partikel emas yang berkekalan, luas permukaan partikel emas meningkat dengan penurunan saiz partikel. Dalam  kimia, tindak balas meningkat dengan peningkatan luas permukaan. Oleh itu, keberkesanannya meningkat dengan penurunan saiz partikel kerana kawasan luas permukaan partikel itu juga meningkat. Luas permukaan diungkapkan dalam sentimeter persegi (cm2) bagi setiap mililiter larutan koloid, dan ditulis sebagai (cm2/ mL).

Dose:

24k Nanogold Hyaluronic Acid™ dihasilkan melalui proses proprietari dengan emas tulen 0.9999. Jisim nanoemas 24k adalah lebih berat. Oleh itu, goncangan diperlukan sebelum menggunakannya. 

24k Nanogold Hyaluronic Acid ™ boleh digunakan dengan pelbagai frekuensi tertakluk kepada indikasi. Secara umum, satu aplikasi boleh bertahan selama 6 hingga 24 bulan. Dos boleh ditambahkan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap vial (3 ml) mengandungi :

Emas Koloid        600 mg
Asid Hyaluronik   1500 mg

Langkah Waspada:

Tidak sesuai untuk orang yang hipersensitif terhadap produk yang berkiatan dengan asid hyaluronik atau nanopartikel emas.
Mengelakkan sebarang terapi termal muka untuk mengekalkan kesan yang lebih lama.

Penstoran :

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Jepun
KKM Reg. No: NOT 141202021K