RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Asid hyaluronik (juga dikenali sebagai Hyaluronan) merupakan bahan fisiologi yang terdapat dalam tisu epitelium, bibir dan tisu penghubung badan manusia. Asid hyaluronik hanya terdiri daripada 2% jumlah kulit badan, dan mengekalkan 98% air. Ia diperbuat daripada Ikan Laut Dalam Alaska di bawah teknologi berpaten, melalui proses hidrolisis, menghasilkan molekul asid hyaluronik yang berkeberatan rendah (LMWHA; ∼0.8-8×105 Da). Sifat regeneratif asid hyaluronik dapat membantu melambatkan proses penuaan.

Emas koloid dalam 24k Nano-emas Asid Hyaluronik adalah ampaian partikel emas tulen dalam asid hyaluronik. Kegunaan terapeutik emas dikenali oleh manusia sejak penemuannya. Emas koloid ini tidak bertoksik dan tidak berbahaya. Ia diperbuat dengan menggunakan ketulenan emas tertinggi yang dilombong di Hishikari, Kagoshima di selatan Kyushu, Jepun.

Diekstrak dari plasenta segar Rusa Sika Jepun yang terunggul. Ia adalah 100% tulen dan semulajadi, ia dihasilkan melalui proses emparan yang unik dan proses pembekuan kering pada suhu rendah untuk mengekalkan kandungan elemen bio-aktif yang penting.

Bibir yang berisi menjadi hasrat baru bagi banyak orang di Asia kini. Bibir yang cantik tidak hanya membuat seseorang terlihat lebih menarik, tetapi juga menjadi simbol daya tarik seksual. Ia sangat sesuai untuk mereka yang memiliki bibir tipis atau mengalami atrofi bibir akibat penuaan. 24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom™ adalah salah satu formulasi dari siri emas 24k yang dapat mengisi bibir anda. Saat ini, ia menjadi pengisi bibir yang paling popular, digunakan oleh tokoh masyarakat terkemuka dan selebriti Hollywood.

24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™ adalah tanda dagangan berdaftar PHRI Bio-Tech. Ini adalah satu-satu siri emas dari penyelidikan & pembangunan PHRI Bio-Tech bersama-sama ahli pakar Jepun dan menjadi agensi global. Ia juga memiliki pertalian untuk kolagen dan elastin, merupakan blok pembinaan kulit bibir anda, yang boleh dikatakan sebagai ‘perancah’ untuk memberikan anda kesan yang berkekalan.

Indikasi

Apabila kita semakin berusia, jumlah asid hyaluronik, kolagen, elastin semulajadi yang memberi struktur kepada kulit akan semakin berkurangan. Ini menyebabkan bibir mudah terdedah dan hilang kelantangan. Penurunan ini adalah faktor utama kepada kedutan dan kekenduran bibir.

Luas permukaan zarah nanogold yang tinggi membolehkan emas berinteraksi dengan berkesan dan menyokong epitelium bibir, anti-kedutan, memberi kesan anti-penuaan dan mengisikan bibir. Plasenta Rusa Sika adalah sumber yang kaya dengan asid amino, gonadotropin dan faktor-faktor pertumbuhan. Ia menghasilkan kulit yang muda berseri, melicinkan kedutan, memperbaiki tekstur, keanjalan, firma & tenaga, melaraskan warna & menceriakan sekeliling mata anda, sebagai pelembab supaya kompleksi sekeliling mata kelihatan lebih bertenaga.

24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™ membantu mengembalikan keanjalan, menyimpan kelembapan sel epitelium bibir, mengawal penghijrahan sel, menggalakkan pertumbuhan semula sel-sel epitelium bibir, mengurangkan kedutan dan mengisikan bibir. Mempunyai bibir yang seksi, penuh dan terisi yang merapikan adalah salah satu perkara yang sukar dicapai dengan gincu dan pengilat bibir sahaja jika mempunyai bentuk bibir yang kurang memuaskan. Setiap orang dilahirkan dengan bentuk bibir yang berbeza, mungkin tidak sesuai dengan anda. Tetapi dengan 24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™, bentuk bibir anda disempurnakan dan dipertingkatkan. 

24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™ dihasilkan melalui proses proprietari yang bermula dengan 0.9999 emas tulen dan menghasilkan partikel emas yang amat kecil, hanya beberapa kali diameter atom emas sendiri. Ia tidak mengandungi ion emas.

Saiz nanopartikel emas yang lebih kecil ini mempunyai luas permukaan partikel yang lebih tinggi daripada jenama lain. Kawasan permukaan partikel menentukan keberkesanan koloid. Tiada kesan sampingan yang pernah dilaporkan. Ia tidak berinteraksi atau mengganggu dengan mana-mana ubatan & mempunyai jangka hayat yang tak terhingga.

Dalam kimia, keluasan kawasan permukaan menentukan keberkesanan sesejenis bahan yang akan bertindak balas dengan persekitarannya. Kawasan permukaan partikel emas yang tinggi membolehkan emas berinteraksi dengan berkesan dan menyokong epitelium manusia, memberi kesan anti-kedut & anti-penuaan.

Bekerjasama dengan saintis Jepun, PHRI Bio-Tech telah memberi tumpuan kepada pembangunan proses untuk menghasilkan koloid dengan ciri-ciri fizikal yang unggul. Proses pembangunan melibatkan penggunaan prinsip-prinsip saintifik maju dalam fizik, kimia dan mekanikal kuantum. Sifat-sifat lain yang berkaitan mengenai koloid termasuk konduktiviti, kekeruhan, pH, dan kepekatan.

Satu nanometer adalah satu bilion per meter. Sebatang rambut manusia berkira-kira 0.003 inci diameter itu bersamaan dengan 73,000 nm diameter. Saiz sebenar 24K partikel nanoemas telah diukur dan mempunyai purata diameter pada 0.65 nm dan dijangka lebih kurang 9 atom emas. Saiz kecil ini adalah luar biasa berbanding dengan saiz partikel emas koloid yang terdapat dalam produk komersial yang lain. Sejak beberapa tahun, PHRI Bio-Tech telah mengukur saiz partikel dari beratus-ratus sampel emas koloid. Di antara produk yang diukur, partikel yang paling kecil biasanya jatuh dalam lingkungan 10 hingga 100 nm, jarang ada yang lebih kecil. Sebaliknya, ada beberapa kes lebih besar, dengan saiz sehingga beberapa ratus nm diameter.

Dose

24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™ dihasilkan melalui proses proprietari dengan emas tulen 0.9999. Jisim nanoemas 24k adalah lebih berat. Oleh itu, goncangan diperlukan sebelum menggunakannya. 

24k Nanogold Hyaluronic Acid Lips Blossom ™ boleh digunakan dengan pelbagai frekuensi tertakluk kepada indikasi. Secara umum, satu aplikasi boleh bertahan selama 6 hingga 24 bulan. Dos boleh ditambahkan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap vial (2 ml) mengandungi

  1. Asid Hyaluronik                       800mg
  2. 24K Emas koloid                     500mg
  3. Ekstrak Plasenta Rusa            200mg

Langkah Waspada

Tidak sesuai untuk orang yang hipersensitif terhadap produk yang berkiatan dengan asid hyaluronik, nanopartikel emas atau plasenta rusa. Mengelakkan sebarang terapi termal muka untuk mengekalkan kesan yang lebih lama.

Penstoran

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Jepun
KKM Reg. No: NOT 141205274K