RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

MMP1 merupakan salah satu penemuaan terkini dari Institut Sains Bioperubatan Swiss untuk menghilangkan kedutan, dengan menggunakan teknologi berpaten serta mengkultur Botolinium clostridium dalam medium tumbuhan yang unik dan berasaskan laut dalam. Dengan teknologi ini, kultur bakteria menghasilkan sebatian yang terdiri daripada toksin Botulinum A, B, Biotin dan MMP1 (satu protein genetik yang mampu memecahkan tisu fibros yang tidak lazim dan menggantikan ia dengan kolagen yang berfungsi), menjadikan ia formulasi anti-kedutan yang paling efektif dengan efikasi yang berpanjangan dari 9 bulan sehingga 2 tahun, tanpa kesan sampingan Botolinium umum.

Ramuan Utama

 1. Gen Anti-kedutan MMP1:
  Singkatan bagi Matriks Metalloproteinase 1, merupakan protin genetik yang terletak pada kromosom ke-11 manusia. MMP1 memainkan peranan yang penting dalam proliferasi dan pembezaaan sel. MMP1 yang dihasilkan oleh Institute of Biomedical Research, Switzerland mampu merangsang mekanisma rekonstruksi pemecahan & pembinaan kolagen, di mana tisu fibros yang menyebabkan kesan kedutan yang tetap akan hilang dan digantikan dengan kolagen baru yang terhasil pada kawasan rawatan, lalu menghilangkan kedutan yang berpanjangan.
 2. BTX-A & B:
  BTX-A digunakan secara meluas dalam bidang astetik untuk menghilangkan kedutan mekanikal, termasuk kesan perubatan dalam rawatan migraine, kekejangan otot dan hiperhidrosis yang disebabkan oleh saraf simpatetik yang hiperaktif. BTX-B merupakan sejenis toksin Botulinum yang digunakan untuk rawatan distonia serviks.
 3. Biotin:
  Satu nutrien yang penting untuk rejuvenasi kulit dan memperbaiki tekstur kulit. Ia juga membantu dalam menghindari lumpuh kekal dan kesan sampingan yang disebabkan toksin Botolinium yang biasa.

MMP1 merupakan satu-satunya formulasi yang mengabungkan kebaikan toksin Botolinium, protin genetik MMP1 dan Biotin, memberikan efikasi sebanyak dua kali ganda berbanding dengan toksin Botolinium yang biasa, membawa kesan yang lebih berpanjangan. Dalam penggunaan klinikal, satu aplikasi akan menghilangkan kedutan dari 9 bulan sehingga 2 tahun. Kesan rawatan boleh dilihat pada 3-10 hari selepas aplikasi dan tempoh efikasi sama dengan rawatan klinikal untuk penyakit lain.

MMP1 adalah formulasi anti-kedutan sejuk beku, yang mesti dilarutkan dengan larutan biotin sebelum digunakan. Ia perlu digunakan secepat mungkin setelah dilarutkan. 

Dos

Dos MMP1 adalah berbeza bergantung kepada keadaan individu. Secara umumnya, rawatan kedutan memerlukan 0.2ml pada setiap kawasan terbabit pada muka. Rawatan distonia dan kekejenagan otot memerlukan 0.5ml pada setiap kawasan terbabit. Kesan dapat dilihat dalam masa 3-10 hari selepas rawatan, dan berterusan dari 9 bulan hingga 2 tahun, tempoh adalah sama bagi rawatan astetik dan terapeutik. Rawatan mesti dilakukan oleh professional yang terlatih.

Indikasi

MMP1 boleh dindikasi oleh individu berumur 16-70 tahun. Ia telah dibukti secara klinikal dalam keadaan berikut:

 1. 1. Menghilangkan kedutan mekanikal dengan menghentikan transmisi neuro di hujung otot-neuro, jadi ia diindikasi untuk menghilangkan garisan nasolabial, kedutan pada bahagian ekor mata, kedutan dahi dan lain-lain;
 2. 2. Dengan mekanisme yang sama, ia adalah dindikasikan untuk kekejangan otot dan distonia seperti dystonia serviks, strabismus, blepharospasm dan sakit kepala disebabkan oleh pengecutan otot skeletal;
 3. 3. Hiperhidrosis akibat saraf simpatetik yang hiperaktif;
 4. 4. Kencing yang kerap disebabkan oleh pundi yang hiperaktif;
 5. 5. Kekejangan otot faraj;
 6. 6. Masalah otot disebabkan oleh strok, palsi serebral atau Parkinsonism.

Kontraindikasi

Kehamilan, ibu yang menyusu, alahan terhadap toksin Botolinium dan kedutan bukan mekanikal.

Bungkusan

Setiap kotak MMP1 mengandungi 5 vial serbuk (3g setiap vial) dan 5 vial biotin (3ml/500mg setiap vial). Sila larutkan serbuk tersebut dengan biotin sebelum mengguna.

Setiap vial (3g) mengandungi:

Gen Anti-Kerutan MMP1 1000mg
BTX-A                                  50IU
BTX-B                                  50IU

Setiap vial (3ml) mengandungi

Biotin                                500mg

Penstoran

Simpan di tempat yang bersuhu di antara 2-20 darjah Celcius. Jauhkan daripada kanak-kanak.

 

KKM Reg. No: NOT171201329K
KKM Reg. No: NOT171201330K