RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Plasenta kaya dengan nutrien penting, termasuk 10 jenis asid amino, asid nukleik, pelbagai jenis vitamin, mineral, enzim, dan mukopolisakarida. Plasenta mengandungi hormon secretagogue yang merangsang kelenjar mamari,  lalu membawa kepada perembesan susu ibu. Plasenta telah didapati mempunyai kesan yang sangat baik untuk mengembalikan kuasa penyembuhan semulajadi badan dan memulihkan kekuatan fizikal wanita selepas melahirkan anak. Selain dari manfaat kesihatan, plasenta juga terbukti mempunyai kesan positif yang besar kepada kecantikan.

Salah satu herba anti-penuaan yang paling berkuasa di dunia: Goji (Lycium barbarum) diekstrak dan ditumpukan dengan menggunakan teknologi nutraseutikal yang tercanggih. Ia memainkan yang peranan penting dalam menyumbang tenaga, pembaikan, dan fungsi selular. Ia melindungi sel daripada tekanan oksidatif dan menyokong mekanisme pembaikan DNA semula jadi. 

Penerangan Produk

Sebagai bahan pelembab, ia mengandungi 100% ekstrak plasenta buatan Jepun. Pelbagai nutrien dalam plasenta menjadikan kulit berseri, membaiki kerosakan kulit, dan mengekalkan penampilan muda. Ia juga didapati mempunyai kesan anti-penuaan melalui faktor pertumbuhan yang menggalakkan pembahagian dan penggandaan sel.

Goji berry, sejenis buah tonik yang digunakan secara meluas, terutamanya untuk Yin Jing dan tonik darah. Mengikut tradisi, pengambilan goji dipercayai akan membawa kepanjangan & kebahagiaan kepada kehidupan . Dikatakan bahawa penggunaan lycium yang berpanjangan akan membawa keceriaan dan daya hidup yang baik. Goji juga dapat melindungi mata dan menyokong fungsi penglihatan yang baik dan sihat. Ada juga mengatakan bahawa goji menyokong fungsi seksual. Goji mengandungi polisakarida yang dapat menyokong sistem imun. Goji kaya dengan vitamin C dan vitamin B. Tambahan pula, ia adalah sumber karotenoid yang kaya, termasuk beta-karotena dan merupakan antioksidan yang berkuasa.

Indikasi

Aplikasi ekstrak Premium Placenta sangat berkesan untuk merawat atopik dermatitis. Walau bagaimanapun, rawatan tersebut masih belum digeneralisasikan dalam klinik dermatologi sedunia. Ia juga berkesan dalam rawatan kulit belang, melasme, jerawat, parut keloid, dan kedutan. Hal ini demikian kerana ekstrak plasenta kaya dengan FGF (faktor pertumbuhan fibroblast) dan EGF (epitelium faktor pertumbuhan). Fibroblas di dalam dermis akan menghasilkan kolagen, elastin, dan asid hyaluronik untuk menjamin kesihatan kulit. Memandangkan ekstrak plasenta meningkatkan fibroblas, kulit boleh tumbuh semula dengan mudah. 

Untuk penyembuhan luka selepas pembedahan, Premium Placenta mempercepatkan penyembuhan luka & pertumbuhan semula tisu kulit.

Di samping itu, Premium Placenta menghentikan enzim tirosinase, yang merupakan enzim utama dalam penukaran tyrosine kepada DOPA (3, 4-dihydroxyphenylalanine). DOPA akan berubah menjadi pigmen melanin selepas beberapa proses. Hasilnya, ekstrak plasenta akan menjadikan kulit lebih putih dan berseri. Ia akan membaiki kulit anda yang malap akibat keradangan, memulih kepada asalnya.

Manfaat-manfaat dari Premium Placenta:

 1. • Mengalakkan penghasilan kolagen.
 2. • Vascularization/ Pertumbuhan saluran darah.
 3. • Penyelarasan rembesan hormon
 4. • Anti-inflamasi, anti-alergi
 5. • Mitogenik
 6. • Anti-tekanan
 7. • Anti-keresahan
 8. • Penindasan sintesis melanin
 9. • Mengalakkan pembentukan darah
 10. • Penyelarasan saraf autonomik
 11. • Merangsang imuniti
 12. • Memperkukuhkan hati
 13. • Menggalakkan peredaran darah
 14. • Melegakan keletihan
 15. • Menggalakan fungsi metabolik

Dos

Dos penggunaan adalah berbeza mengikut keadaan individu dan juga kemahuan pengguna. Dos yang disarankan adalah 1- 2 ampul berselang hari dengan 60 ampul sebagai satu kursus. Secara umumnya, tempoh yang keberkesanan bergantung kepada badan & gaya hidup individu. Kekerapan boleh dipertingkatkan dengan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap ampul (2ml) mengandungi:

Protein Plasenta                                       250 mg
Ekstrak Buah Lycium barbarum               200 mg

Kontraindikasi

Tidak sesuai untuk orang yang sensitive kepada produk yang berkiatan dengan plasenta.

Penstoran

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Jepun

KKM Reg. No: NOT160100163K

Kod Produk: A502