RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Plasenta kaya dengan nutrien, mengandungi 10 jenis asid amino, asid nukleik, pelbagai jenis vitamin, mineral, enzim, dan mukopolisakarida. Placentae mengandungi secretagogue hormon yang merangsang kelenjar mamari, secara naluri membawa perembesan susu. Plasenta telah didapati mempunyai kesan yang sangat baik untuk mengembalikan kuasa penyembuhan semulajadi badan dan memulihkan kekuatan fizikal wanita yang berkurangan selepas melahirkan anak. Selain dari manfaat kesihatan, plasenta juga terbukti mempunyai kesan positif yang besar untuk kecantikan.

Salah satu herba anti-penuaan yang paling berkuasa di dunia: Goji (Lycium barbarum) diekstrak dan ditumpukan dengan menggunakan teknologi nutraseutikal yang paling moden. Ia memainkan peranan penting dalam energetika, pembaikan, dan fungsi selular. Ia melindungi sel daripada tekanan oksidatif dan menyokong mekanisme pembaikan semula jadi DNA.

Penerangan Produk

Sebagai bahan pelembab, ia mengandungi 100% ekstrak plasenta buatan Jepun. Nutrien dalam plasenta menjadikan kulit cantik, membaiki kerosakan kulit, dan mengekalkan kemudaan badan. Ia didapati mempunyai kesan anti-penuaan melalui faktor pertumbuhan yang menggalakkan pembahagian dan penggandaan sel.

Goji berry, sejenis buah tonik yang digunakan secara meluas, sangat baik untuk Yin Jing dan tonik darah. Pengambilan Goji secara tradisional dipercayai membawa kepanjangan & kebahagiaan kepada kehidupan. Dikatakan bahawa penggunaan Lycium yang berpanjangan akan membawa keceriaan dan daya hidup. Goji juga dikatakan melindungi mata dan menyokong fungsi visual yang biasa & sihat. Ada juga mengatakan bahawa Goji menyokong fungsi seksual. Goji mengandungi polisakarida yang dapat menyokong sistem imun. Goji kaya dengan vitamin C dan vitamin B. Tambahan pula, ia adalah sumber karotenoid, termasuk beta karotena, oleh yang demikian adalah antioksidan yang berkuasa.

Indikasi

Aplikasi ekstrak Premium Placenta sangat berkesan untuk merawat Atopik Dermatitis. Walau bagaimanapun, rawatan ini tidak didapati di kebanyakan klinik dermatologi. Ia juga berkesan dalam rawatan kulit belang, melasme, jerawat, parut keloid, dan kedutan. Ini kerana dalam ekstrak plasenta, kaya dengan FGF (faktor pertumbuhan fibroblast) dan EGF (epitelium faktor pertumbuhan). Fibroblas di dalam dermis menghasilkan kolagen, elastin, dan asid hyaluronik untuk menjadikan kulit sihat. Ekstrak plasenta meningkatkan fibroblas, jadi kulit boleh tumbuh semula.

Untuk penyembuhan luka selepas pembedahan, Premium Placenta mempercepatkan penyembuhan luka & pertumbuhan semula tisu kulit.

Di samping itu, Premium Placenta menghentikan enzim Tirosinase, yang merupakan enzim utama dalam penukaran tyrosine kepada dopa (3,4-dihydroxyphenylalanine). Dopa akan berubah ke pigmen melanin selepas beberapa proses. Hasilnya, ekstrak plasenta akan menjadikan kulit lebih putih dan jelas berseri. Ia akan memperbaiki kulit anda, dari gelap akibat inflamasi, kembali kepada asalnya.

Lain-lain manfaat dari Premium Placenta:

 1. • Mengalakkan pertumbuhan kolagen.
 2. • Vascularization/ Pertumbuhan saluran darah.
 3. • Penyelarasan rembesan hormon
 4. • Anti-inflamasi, anti-alergi
 5. • Mitogenik
 6. • Anti-tekanan
 7. • Anti-keresahan
 8. • Penindasan sintesis melanin
 9. • Mengalakkan pembentukan darah
 10. • Penyelarasan saraf autonomik
 11. • Merangsang imuniti
 12. • Memperkukuhkan hati
 13. • Menggalakkan peredaran darah
 14. • Melegakan keletihan
 15. • Menggalakan fungsi metabolik

Dos

Premium Placenta boleh digunakan pada pelbagai frekuensi, bergantung kepada umur subjek. Secara umum dinasihatkan menggunakan 1- 2 ampul pada selang hari dengan 60 ampul sebagai satu kursus. Secara umum, tempoh yang keberkesanan bergantung kepada badan & gaya hidup individu. Kekerapan boleh dipertingkatkan dengan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap ampul (2ml) mengandungi:

Protin plasenta 250 mg
Ekstrak buah Lycium Barbarum 200 mg

Kontraindikasi

Tidak sesuai untuk orang yang sensitive kepada produk yang berkiatan dengan plasenta.

Penstoran

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Jepun

KKM Reg. No: NOT160100163K

Kod Produk: A502