RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

KLF14 (Krüppel-like factor 14) merupakan satu gen yang terletak pada kromosom ke-6 dalam badan manusia, ia adalah faktor yang mengawal selia transkripsi gen dalam tisu adipos. KLF14 didapati mampu menghidupkan dan mematikan gen lain yang berkaitan dengan sel-sel lemak. Jadi, ia bertindak sebagai "suis induk" yang berfungsi untuk mengawal dua puluh ribu jenis penyakit seperti diabetes, Indeks Jisim Badan, tahap kolesterol dan lain-lain penyakit yang berkaitan dengan metabolik.

Adalah menjadi satu hakikat bahawa seseorang menjadi gemuk manakala ada yang kurus sahaja walaupun makan jumlah makanan yang sama. Ini adalah disebabkan oleh kombinasi faktor-faktor seperti metabolisme, perbelanjaan kalori dan pengambilan kalori.

Penemuan KLF14 ini terdapat di Kolej King, Universiti London dan Universiti Oxford. Saintis bioperubatan Swiss menjalankan penyelidikan genetik yang berkaitan dengan KLF14 gen, memahami aktivitinya dan mencari satu rawatan yang boleh mengaktifkan suis induk ini agar masalah metabolik boleh dikawal dengan cekap dan berkesan. Selepas berusaha dengan bersungguh-sungguh, satu Pengaktif Gen KLF14 pun telah dihasilkan dengan menggunakan teknik yang dipatenkan dalam biologi molekul. Pengaktif Gen KLF14 yang dihasilkan oleh Institut Penyelidikan Bioperubatan Switzerland itu mempunyai kebolehan untuk menghidupkan gen yang sesuai dan mematikan gen yang berkaitan dengan sindrom metabolik. Ini bergantung kepada keadaaan badan individu, memberi satu cara penyelesaian untuk menghentikan obesiti dan sebarang gangguan yang berkiatan.

Indikasi

Sesuai untuk individu yang berumur 16 tahun ke atas, sebagai rawatan pelbagai etiologi obesiti, meningkatkan kadar metabolik sistemik, menghalang pertumbuhan dan pengambilan nutrien oleh sel-sel lemak.

Kontraindikasi

Tidak sesuai untuk pesakit jantung atau buah pinggang, tekanan darah tinggi, orang yang telah menjalani pembedahan pemindahan, organ yang tidak lengkap, kehamilan atau ibu yang menyusu.

Bungkusan

Setiap kotak mengandungi 10 ampul (5 ml setiap ampul).

Kandungan

Ekstrak Akar Amorphophallus Konjac           2000 mg

Dos

Dos berbeza bergantung kepada keadaan individu dan kemahuan pengguna. Penggunaan harian atau berselang hari bergantung kepada keadaan badan & reaksi individu terhadap Pengaktif Gen KLF14. Penggunaan di bahagian badan yang berlemak - seperti lengan, perut atau paha. Adalah dinasihatkan bahawa penggunaan produk kami hendaklah dijalankan di bawah pemerhatian ahli professional.

Penstoran:

Simpan di tempat yang kering dan sejuk, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan dari kanak-kanak.

 

Buatan Switzerland

KKM Reg. No: NOT171201323K

Kod Produk: S301