RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Embrio haiwan telah digunakan untuk merawat penyakit sejak berkurun dahulu dan rekod rawatan tersebut telah dijumpai pada papyrus Mesir Purba, di mana pemakanan organ dalaman haiwan dikatakan dapat merawat fungsi organ badan.

Bapa perubatan moden, Hippocrates, juga mempercayai bahawa bahan bioaktif daripada organ haiwan akan membawa faedah kepada organ badan manusia yang sama. Misalnya, jantung haiwan untuk rawatan jantung manusia, otak haiwan untuk rawatan otak manusia dan lain-lain lagi.

Teori ini telah dibuktikan oleh seorang pakar bedah Swiss yang bernama Dr Paul Niehans pada 1931, apabila beliau berjaya merawat seorang wanita dengan aplikasi ekstrak paratiroid anak . Selepas penemuan ini, saintis perubatan telah menemui bahan bioaktif daripada embrio haiwan, tanpa mengira jenis spesis, boleh di "xenotransplant" (melalui rawatan) untuk mendapatkan kesan penyembuhan dan rejuvenasi dalam manusia.

Sejak 1931, ramai usahawan berjaya, kerabat diraja dan selebriti telah mendapatkan rawatan sel hidup embrio atau ekstrak sel di Switzerland dan ia telah menjadi rahsia kesihatan dan awet muda. Antara selebriti yang telah menikmati kesan positif rawatan ekstrak sel ini adalah bekas Perdana Menteri Britain, Winston Churchill, yang hidup sehingga umur 120 tahun, Marilyn Monroe, serta Charlie Chaplin (melahirkan seorang anak lelaki pada usia 80 tahun).

Penerangan Produk

Ekstrak Sel Hidup DNA Embrio IV adalah satu kombinasi yang lengkap dengan bahan bioaktif yang diperolehi daripada embrio biri-biri, yang dirumus khas dengan bahan bioaktif lain untuk mendapatkan kesan sinergistik rejuvenasi yang terbaik dibanding dengan kumpulan produk yang sama.

Ia dihasilkan melalui teknologi yang canggih dari Switzerland, dengan mematuhi semua garis panduan SFOPH (Swiss Federal Office of Public Health) bagi menjamin formulasi yang tulen, selamat dan berkesan. Embrio tersebut akan diasingkan dan dijadikan sel-sel yang berasingan, kemudian diekstrak melalui proses yang dipaten untuk menghasilkan formulasi unik ekstrak sel dengan bahan komplemen yang lain.

Berikut adalah penjelasan fungsi-fungsi ramuan di dalam Ekstrak Sel Hidup DNA Embrio IV:

Embrio :
Embrio lengkap mengandungi pelbagai jenis sel fetal yang berfungsi untuk membekalkan tubuh badan dengan pelbagai bahan bioaktif untuk tujuan rejuvenasi kesemua organ dalaman badan. 

Resveratrol:
Bahan phyto-bioaktif yang diekstrak daripada benih anggur, yang merupakan agen anti-kanser yang baik, anti inflamasi, penurun paras gula darah dengan kesan kardiovaskular.

Co-enzyme Q10 :
Suatu sebatian yang menyerupai vitamin larut lemak, bertindak sebagai komponen penting dalam pengangkutan elektron dan terlibat di dalam respirasi anaerobik sel, menghasilkan tenaga dalam bentuk ATP. Ini akan membekalkan badan dengan tenaga yang lebih tinggi bagi tujuan rejuvenasi.

Asid Amino :
Struktur asas untuk pembinaan protein. Membolehkan sintesis peptida-peptida asas yang penting untuk pemulihan sel.

Epidermal Growth Factor (EGF) :
Suatu faktor pertumbuhan yang memainkan peranan penting dalam regulasi pertumbuhan sel, proliferasi dan pembezaan sel. Faktor ini adalah penting untuk rejuvenasi sel kulit.

Epidermal Repair Factor (ERF) :
Suatu faktor pemulihan yang boleh memulihkan kerosakan epidermis, seperti kedutan kulit, pigmentasi dan lain-lain.

Arbutin :
Suatu biomolekul yang diekstrak daripada tumbuhan Bearberry yang boleh menghalang pembentukan melanin, justeru merupakan suatu agen pemutih kulit yang efisien.

Asid nukleik :
Bahan asas untuk pembinaan DNA, menghasilkan kod genetik baru bagi menghasilkan sel baru, justeru memberikan rejuvensi seluruh badan.

Asid Pantotenik :
Juga dikenali sebagai vitamin B5, yang memainkan peranan yang penting dalam metabolisme dan sintesis karbohidrat, protein dan lemak, justeru meningkatkan tenaga tubuh badan.

Immune Globulin :
Suatu perangsang sistem imun badan untuk meningkatkan pertahanan badan terhadap pelbagai penyakit jangkitan.

Bacopa :
Ekstrak tumbuhan yang boleh memperkuatkan memori, tahap focus dan pembelajaran, suatu tonik yang penting bagi rejuvenasi sel otak.

Pellicle Growth Factor :
Meningkatkan ketegangan struktur sel, menjadikan sel baru lebih kuat dengan struktur sel yang lebih baik, demi rejuvenasi sel.

Super Oxide Dismutase :
Suatu agen antioksidan yang menghalang pengoksidaan sel badan. Ia merupakan agen anti-penuaan yang akan meningkatkan efikasi produk.

Indikasi

Penyelidikan perubatan telah menunjukkan bahawa Ekstrak Sel Hidup DNA Embrio IV adalah suatu formulasi agen anti-penuaan, yang berfungsi untuk menghalang penuaan, membantu rejuvenasi sistem badan, memperbaiki kompleksi dan tekstur kulit. Dengan kombinasi nutrient dan antioksidan yang lengkap, ia juga diindikasikan untuk keadaan berikut:

 1. • Ia boleh digunakan pada otot dan kulit muka.
 2. • Menghalang penuaan kulit
 3. • Pengukuhan, pemulihan dan penharmonian fungsi organ
 4. • Meningkatkan pertahanan terhadap stress (tekanan)
 5. • Memulihkan kardiak, kelenjar adrenal, hati, limpa dan fungsi organ-organ lain
 6. • Rejuvenasi organ yang telah mengalami degenerasi
 7. • Menurunkan ketegangan arteri dan paras kolesterol darah
 8. • Meningkatkan fungsi mental dan memori
 9. • Meningkatkan kualiti tidur dan meredakan alergi
 10. • Meningkatkan ketumpatan tulang, justeru menghalang osteoporosis
 11. • Menigkatkan fungsi seks dan libido di dalam lelaki dan wanita
 12. • Meningkatkan peredaran dalam badan dan mempercepatkan pemulihan luka
 13. • Memulihkan pelbagai jenis anemia
 14. • Merangsangkan perembasan hormon pertumbuhan yang menjadikan anda kelihatan serta rasa sentiasa muda
 15. • Membetulkan kitaran menstruasi dalam wanita
 16. • Ketidaksuburan (pelbagai sebab) dalam lelaki dan wanita
 17. • Mengurangkan kesan-kesan sindrom menopause
 18. • Sebagai pemangkin dalam keadaan kebantutan pertumbuhan
 19. • Mempercepatkan pemulihan daripada penyakit kronik dan berkesan dalam penyembuhan luka kronik yang disebabkan oleh pelbagai penyakit

Kontraindikasi

Kehamilan, ibu yang menyusu atau hipersensitif terhadap kandungan produk ini.

Bungkusan

Setiap kotak mengandungi 10 ampul (2ml setiap ampul).

Kandungan

Ekstrak Sel Hidup DNA Embrio                3.8mg

Dos

Adalah disarankan untuk menggunakan 2 ampul berselang hari. Kesan dapat dilihat sebaik sahaja selepas rawatan pertama dengan peningkatan dalam paras tenaga. Kesan positif yang lain adalah bergantung kepada umur dan tahap kesihatan individu. 60 ampul dianggap sebagai satu khusus lengkap dan dinasihatkan supaya mengulangi semula rawatan tersebut setiap 24 bulan. Dos yang lebih tinggi adalah disarankan dalam terapi untuk individu yang berumur tinggi. Proses ini harus dilakukan dalam perhatian profesional yang bertauliah.

 

Buatan Switzerland

Kod Produk: A506