RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Suatu penemuan perubatan melalui eksperimen! Pada tahun 1937, seorang saintis yang berasal dari Hungary, Albert Szent-Gyorgyi telah memberi vitamin C kepada seorang pesakit yang mempunyai masalah arteri koronari, dengan tujuan untuk memberi keteguhan kepada salur darah vascular. Rawatan ini didapati mempunyai kesan yang sangat baik. Apabila beliau memberikan aplikasi yang kedua kepada pesakit yang sama, dapat diperhatikan bahawa kesan adalah tidak sebaik kesan yang pertama. Setelah dikaji, beliau mendapati bahawa efikasi yang pertama adalah hasil campuran vitamin C tersebut dengan bahan lain iaitu Flavonoids.

Dengan ini, kesimpulan telah dibuat bahawa keteguhan salur darah dapat ditingkatkan efikasinya apabila vitamin C dicampurkan dengan Flavonoids. Pelbagai usaha telah ditujukan dalam penyelidikan kedua-dua bahan bio-aktif ini untuk meningkatkan lagi efikasinya kepada manusia.

Penyelidikan perubatan yang terkini menunjukkan bahawa kedua-dua bahan bio-aktif ini jika digunakan secara kombinasi, mampu memulakan tindakan bio-kimia yang meyerupai tindakan hormon untuk megawal fungsi badan tanpa kesan sampingan biasa dalam penggunaan hormone sintetik. Antara efikasi yang paling ketara adalah penurunan Low Density Lipoprotein (LDL, kolestrol bahaya ynag menyebabkan peyempitan salur darah) dan penigkatan High Density Lipoprotein (HDL). Penyelidikan nutrisi telah membuat kesimpulan bahawa satu rawatan Flavonoid dan Asid Askorbik boleh membekalkan badan dengan nutrisi yang diperlukan sepanjang hari.

Penerangan Produk

Flavonoids merupakan sekumpulan bahan bio-aktif yang diperolehi secara semulajadi daripada buah-buahan, sayur-sayuran, teh, jus buahan beralkohol, benih atau akar tumbuhan, yang sangat terkenal dengan sifat anti-oksidan, anti-inflamasi dan anti-kanser.

Asid askorbik atau Vitamin C pula adalah anti-oksidan yang mengurangkan stress pengoksidaan peroksida askorbat. Kekurangan asid askorbik akan menyebabkan malfungsi tisu kolagen dan juga menyebabkan penyakit skurvi, iaitu dengan simptom seperti bintik-bintik merah pada kulit, gusi yang lembut, dan pendarahan salutan mukosa. Pesakit skurvi akan kelihatan pucat. Ada di antara pesakit yang mungkin akan mengalami kelumpuhan. Skurvi yang serius juga boleh menyebabkan ulser, keguguran gigi pra-matang dan akhirnya kematian. Oleh itu, vitamin C adalah suatu nutrient yang sangat penting untuk badan manusia.

Indikasi

Flavonoids + Asid Askorbik merupakan suatu produk terbaru dalam perubatan, dan merupakan lebih berefikasi berbanding produk-produk saingan yang lain. Banyak penyelidikan terkini menunjukkan bahawa produk ini adalah diindikasikan untuk keadaan berikut:

 1. • Mencegah dan melambatkan kejadian menopause;
 2. • Anti-bakteria, anti-inflamasi dan anti-neoplasti;
 3. • Efikasi dalam mengurangkan stress, pembuangan toksin, sedatif dan dieresis;
 4. • Anti-oksidan, anti-kanser, pencegahan kanser, mengurangkan sintesis lipase;
 5. • Pembersih radikel bebas, meningkatkan aktiviti SOD, mengurangkan sintesis MDA dan OX-LDL;
 6. • Meningkatkan aliran darah arteri, membantu penyembuhan infarksi koronari klinikal, pencegahan infarksi miokardiak akut, meningkatkan keimunan badan dengan mengukuhkan tindakan limfosit dan sel darah putih;
 7. • Mengurangkan tekanan sistolik, mengelakkan aritmia dan meningkatkan aliran darah untuk mengelakkan darah statik;
 8. • Merangsang pembentukkan kolagen dan menjadikan kulit lebih tegang, menguatkan tulang dan gigi dan juga membantu penyembuhan luka;
 9. • Menguatkan salur darah, membersihkan plak yang menyumbat salur darah, megurangkan kolesterol dalam darah untuk mengurangkan risiko penyakit arteri koronari;
 10. • Mengekalkan kejernihan lensa ocular dan mengurangkan tekanan di dalam bola mata, dengan ini mengurangkan risiko glaukoma dan katarak;
 11. • Mengelakkan melanin daripada naik ke permukaan kulit, dengan ini memberikan kesan pemutihan kulit;

Kontraindikasi

Kehamilan, orang yang mempunyai tekanan darah tinggi atau penyakit buah pinggang, hipersensitif terhadap kandungan produk ini.

Dos

Dos Flavonoids + Asid Askorbik bergantung kepada keadaan dan keinginan individu yang menggunakannya. Secara umumnya, pengguna dinasihatkan mengguna sejumlah 30 ampul secara selang sehari untuk mendapatkan efikasi yang optimum.

Bungkusan

Setiap kotak mengandungi 10 ampul (10ml setiap ampul)

Kandungan

Bioflavonoids                  2000mg
Asid askorbik                    500mg

Penstoran

Simpan di tempat yang kering dan sejuk, elakkan pendedahan secara langsung kepada cahaya matahari dan juga jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Switzerland

KKM Reg. No: NOT150702059K

Kod Produk: A507