RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Pada tahun 1928, ahli biologi US Thoman Hunt Morgan telah menemui bahawa kromosom merupakan pembawa bahan genetik dan beliau telah dianugerahkan Hadiah Nobel untuk bidang Fisiologi. Terdapat sejumlah 23 pasang kromosom (46 kromosom) di dalam badan manusia, setiap kromosom mengandungi beribu-ribu gen. Dengan perubatan genetik, rawatan untuk penyakit dan rejuvenasi fungsi badan telah menjadi kenyataan, dengan merangsang gen di dalam badan manusia. Institut Penyelidikan Bioperubatan, Switzerland untuk kajian bio-perubatan di Switzerland telah menerajui kajian ini dengan pelbagai penemuan dalam bidang perubatan genetik.

Setelah penemuan gen pemutih dan kegemukkan, Institut Penyelidikan Bioperubatan, Switzerland telah menemui LHX3, yang juga dikenali sebagai "Gen Pejal" di dalam kromosom ke-9 dalam badan manusia. Dalam aplikasi klinikal, ia telah menunjukkan bahawa ia mampu memantapkan semua organ di dalam badan dengan memulakan fungsi regulasi kelenjar pituatri, memantapkan semua tisu-tisu badan yang kendur dan memulihkan kemantapan organ penting yang lain.

Pituatri berfungsi sebagai kelenjar utama bagi sistem endokrin badan, ia mengawal hampir-hampir semua fungsi badan oleh horman pituatri yang disekresi. Pada tahun 1997, Professor Biologi Sel, Dr. Kathleen A. Mahon dari Houston Medical University, USA telah menemui kepentingan protin genetic LHX3 untuk perkembangan normal oleh kelenjar pituatri sewaktu tahap embrio, di mana protin genetik LHX3 diperlukan secara konstan dan akan menjamin perkembangan kelenjar pituatri embrio. Beliau telah membuktikan di dalam kajian haiwan di mana tindakan menindas Skin Restorer LHX3 akan menyebabkan kebantutan perkembangan pituatri. Justerunya, ia telah dibuktikan bahawa aktiviti konstan LHX3 akan menjamin bio-komunikasi yang stabil antara kelenjar pituatri dan organ-organ lain, memastikan keseimbangan dan kestabilan aktiviti di dalam badan.

Pada tahun 1942, Prof. John H. Musser dari Louisiana Medical University, USA telah melakukan suatu ekstrak pituatri oral daripada kelenjar pituatri anak lembu untuk rawatan hipotensi kronik. Ekstrak post-pituatri telah digunakan untuk merawat atonal uterus, kejutan dan kencing yang tidak lawas manakala ekstrak pituatri anterior telah digunakan untuk merawat kegemukan akibat daripada ketidakseimbangan hormon, asma dan keletihan. Walaupun ia mempunyai kesan terapeutik yang sangat baik, perkembangan ekstrak pituatri telah terbantut akibat masalah teknikal dan masalah limitasi.

Dengan penemuan Skin Restorer LHX3, kajian bio-perubatan Institut Penyelidikan Bioperubatan, Switzerland telah menjadi mudah, iaitu pada tahun 2005, mereka telah berjaya mengekstrak protin genetik ini daripada fetus kambing biri-biri yang berumur 13 minggu, dengan menggunakan teknologi bio-perubatan berpaten. Ia telah dibuktikan di dalam kajian haiwan bahawa protin genetic LHX3 mampu membantu dalam rejuvenasi kelenjar pituatri di dalam haiwan dewasa dan menghilangkan kebanyakkan masalah kesihatan dengan memulihkan fungsi regulasi endokrin kelenjar pituatri.

Pada tahun 2010, Prof. Kathleen A. Mahon, dan Prof. Alexander Zhadanov, ahli mikrobiologi dari Institut Kanser Jefferson dan Prof. Bedrich Mosinger, Pengarah Institut Genetik Molekular, Czech´s Republic telah menemui Skin Restorer LHX3 generasi ke-2, yang mampu digunakan oleh badan manusia dan mencapai rejuvenasi, memulakan aktiviti pitutatri, memulihkan aktiviti endokrin dan meransang organ manusia dalam masa 24 jam!

Indikasi

Skin Restorer LHX3 adalah diekstrak daripada kelenjar pituatri fetus embrio kambing biri-biri, yang mempunyai banyak persamaan pada tahap struktur molekular dengan protin genetik LHX3 manusia. Tiada kesan penolakkan (rejeksi) dapat diperhatikan dalam kajian rawatan antara spesis.

Ia adalah selamat dari segi aplikasi klinikal bagi keadaan seperti di bawah:

  1. 1. Restorasi dan pengecutan organ reproduksi selepas kelahiran, contohnya uterus, ovari, vagina dan organ endokrin;
  2. 2. Memperbaiki bahagian usus dan motiliti kolon, sebagai rawatan untuk masalah penghadaman dan sembelit kronik;
  3. 3. Memperbaiki semua kesakitan kronik yang disebabkan oleh konduksi bioelektrik yang lemah;
  4. 4. Memperbaiki ketidakselesaan yang disebabkan oleh peredaran darah yang kurang baik;
  5. 5. Keseimbangan aktiviti endokrin dengan memperbaiki bio-komunikasi di antara kelenjar pituatri dan sistem endokrin periferal yang lain;
  6. 6. Augmentasi payudara yang selamat dan semulajadi apabila aplikasi selalu;
  7. 7. Menghindar keguguran rambut dan penuaan kulit.

Kontraindikasi

Kehamilan, ibu yang menyusu, tekanan darah tinggi dan hipersensitif terhadap kandungan produk ini.

Dos

Dos adalan berlainan bagi keadaan yang berbeza. Pengguna disarankan untuk mengguna 2 ampul setiap 5 hari, dengan 10 ampul sebagai satu kursus. Penggunaan dos yang lebih tinggi boleh dicadangkan mengikuti untuk situasi yang berbeza, tetapi harus dilakukan di bawah pengawasan profesional perubatan yang terlatih. Penggunaan Skin Restorer LHX3 boleh menyebabkan sedikit ketidakselesaan, contohnya cirit-birit, sakit kepala, peluh sejuk, kekejangan otot, pengecutan uterus dan vagina dan lain-lain, yang boleh berlanjutan selama 1-3 jam.

Bungkusan

Setiap kotak mengandungi 10 ampul (1ml setiap ampul).

Kandungan

Sel Derma Lysate Berbiri                  1200 mcg

Penstoran

Simpan dalam keadaan sejuk dan kering, elakkan pendedahan secara langsung kepada cahaya matahari. Jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Switzerland

KKM Reg. No: NOT171201324K

Kod Produk: A508