RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Menurut sejarah, manusia sudah mengetahui bahawa plasenta mempunyai kuasa pemulihan yang luar biasa. Di Mesir purba, tentera mengambil plasenta segar demi memulihkan tenaga diri mereka untuk berperang. Di China, ia telah lama digunakan sebagai tonik kecantikan, tonik buah pinggang, dan afrodisiak. Orang Perancis telah lama menggunakan plasenta sebagai pengembalian kecantikan. Dalam sesetengah budaya, plasenta disediakan sebagai sup khas untuk ibu-ibu baru untuk mendapatkan semula tenaga mereka dan mengelakkan kemurungan selepas bersalin. Kini, ia merupakan kegemaran di kalangan mereka yang ingin mengekalkan keremajaan dan memperolehi kecantikan.

Plasenta biri-biri telah digunakan oleh Kerabat diraja British selama 1400 tahun untuk menjamin kesihatan umum. Pada tahun 1912, pemenang Hadiah Nobel, Profesor Karl telah menemui bahawa plasenta biri-biri berpotensi merangsangkan pertumbuhan sel manusia dan memberhentikan kesan penuaan. Dengan perkembangan Terapi Sel Hidup, plasenta biri-biri ditemui mempunyai beribu-ribu bahan aktif yang boleh memberikan manfaat kepada rejuvenasi sel. Pada tahun 1931, seorang doktor Swiss yang bernama Paul Niehans telah berjaya melakukan terapi sel plasenta biri-biri untuk kali pertama pada pesakit selepas pembedahan. Lalu pada abad ke-21, teknologi canggih dan penyelidikan yang berterusan telah membolehkan ekstrak plasenta biri-biri dirumuskan kepada kapsul atau larutan yang sesuai untuk individu yang mempunyai kehidupan moden yang sibuk.

Kajian telah mengesahkan bahawa plasenta mengandungi lebih daripada 8000 jenis nutrien aktif. Kaya dengan asid amino dan gonadotropin yang  memainkan peranan yang penting dalam menghasilkan kulit yang muda berseri, melicinkan kedutan, menambah baik tekstur, keanjalan, firma & memberi tenaga kepada kulit, nada & mencergaskan kulit, dan mengurangkan penampilan selulit dengan pelembapan supaya kulit menunjukan penampilan yang cergas.

Penerangan Produk

Solusi Plasenta Biri-biri Berkepekatan Tinggi adalah 100% tulen dan semulajadi. Ia digunakan untuk meremajakan sel-sel badan anda dan menjamin kesihatan yang baik. Solusi plasenta biri-biri kami diekstrak daripada plasenta biri-biri Switzerland yang sihat dan berkualiti. Ia mengandungi asid amino yang kaya, polisakarida pelekat, gonadotropin, Vitamin E dan B siri, menapai (asid malik dan hydracid), kuning teluk vitelline, lecithinum, dan pelbagai mineral seperti kalsium, fosforus, zat besi, zink, tembaga, dan sebagainya.

Dengan faktor pertumbuhan & faktor pemindahan yang kaya, ekstrak adalah 20: 1; iaitu 1000mg bahan aktif yang pekat diekstrak dari 20,000 mg plasenta biri-biri yang segar.

Indikasi

Penuaan merupakan pengumpulan kerosakan makromolekul, sel-sel, tisu-tisu & organ-organ. Keadaan ini juga dikenali sebagai degenerasi sel. Penuaan adalah proses kemerosotan sistem tubuh badan dengan masa.

 

Kesan nutrisi dan kecantikan dari plasenta biri-biri:

Dianggap sebagai penawar remaja semulajadi, Plasenta Biri-biri boleh melambatkan proses penuaan. Usia mengorbankan tubuh manusia. Kita tidak dapat mengabaikan fakta tersebut, tetapi kita boleh mengambil langkah terdahulu untuk mencegahnya sebelum terlalu lambat. 

Dalam usaha untuk memastikan keselamatan bahan terhadap manusia, plasenta akan diuji dan ditulenkan untuk mengecualikan komponen yang berbahaya. Protein yang tertentu dalam plasenta juga boleh disterilkan melalui proses pensterilan.

Kontraindikasi

Tidak sesuai untuk orang yang hipersensitif terhadap produk yang berkiatan dengan plasenta.

Dos

Dos Solusi Plasenta Biri-biri Berkepekatan Tinggi berbeza-beza bergantung pada keadaan dan jangkaan individu. Dos pemulihan yang disarankan adalah 2 ampul berselang hari dengan 60 ampul sebagai satu kursus. Dos boleh ditambah sewajarnya untuk mencapai keinginan individu. Secara umumnya, ia berbeza-beza mengikut jenis kulit & kecergasan fizikal individu.

Bungkusan

Setiap kotak mengandungi 10 ampul (2ml setiap ampul).

Kandungan

Ekstrak Placental Biri-Biri                1000 mg
Sama dengan 20 gram (20,000mg) plasenta segar.

Penstoran

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

Buatan Switzerland

KKM Reg. No: NOT 141006336K

Kod Produk: A504