RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Bahan Utama

Asid hyaluronik merupakan bahan fisiologi yang terdapat dalam tisu epitelium dan tisu penghubung badan manusia. Ia diperbuat daripada Ikan Laut Dalam Alaska di bawah teknologi berpaten, melalui proses hidrolisis, menghasilkan molekul asid hyaluronik yang berkeberatan rendah (LMWHA; ∼0.8-8×105 Da). Penyerapan asid hyaluronik telah diperkuatkan kerana ia boleh menembusi ke lapisan yang terdalam di dalam dermis. Sifat penghubung silang asid hyaluronik juga meningkatkan keupayaan mengekalkan kelembapan dan penahanan yang lebih tinggi terhadap degradasi, membekalkan rawatan yang bertempoh panjang.

 

Pinctada maxima adalah spesies tiram yang terbesar dan berharga, dituai dari Jepun kerana ia menghasilkan mutiara emas yang berkhasiat tertinggi, iaitu White South Sea Pearl. Dengan ciptaan Jepun, esen mutiara telah diekstrak serta digubal, dan dikenali sebagai Mutiara Hidrolysed. Ia mengandungi pelbagai asid amino yang penting untuk pemutihan nada kulit serta meningkatkan tekstur kulit. Dengan itu, ia menghasilkan kulit yang berkilat serta berseri-seri.


Ekstrak Hidrolysed Obor-Obor adalah sumber kolagen yang terbaru dan paling disyorkan kerana ia terdiri daripada kolagen jenis I dan III yang kepekatan tinggi serta penting dalam asas dan formasi kulit. Ia diperbuat daripada obor-obor abadi yang terkenal di Jepun, Turritopsis nutricula. Ia tidak bertoksik dan tidak dapat dipertikaikan dengan keselamatannya. Selnya luar biasa mempunyai keupayaan pertumbuhan semula untuk membantu sel kulit kita mengekal muda dan berfungsi sebagai agen pengukuhan kulit!

 

Indikasi:

Mutiara Marin Hidrolysed HA oleh 29NEXENTURY adalah ciptaan terbaru dalam rawatan anti-kedutan, anti-penuaan dan pemutihan yang hebat dan cepat. Penyelidikan mendedahkan bahawa produk tersebut berindikasi untuk situasi berikut:

1. Memperlahankan proses penuaan.
2. Mengurangkan kerosakan oksidatif dengan merangsang enzim antioksidan utama.
3. Melembapkan kulit, meningkatkan keanjalan dan mengurangkan kedutan.
4. Menggalakkan peremajaan dan pertumbuhan semula sel-sel kulit.
5. Memutihkan nada kulit dengan menghalangkan pengeluaran melanin.
6. Menggalakkan penyerapan nutrisi yang penting untuk formasi kulit.
7. Meningkatkan tekstur kulit dengan mengurangkan saiz liang kulit.
8. Menguatkan dan menambahkan jumlah aci rambut.
9. Memberi sokongan struktur kepada folikel dengan meningkatkan penghasilan keratin.
 

Dose:

Mutiara Marin Hidrolysed HA dinasihatkan untuk digunakan dilakukan dalam perhatian profesional yang bertauliah. Secara umum, ia bergantung kepada keadaan dan jangkaan individu. Ia boleh digunakan pada dos atau kekerapan yang lebih tinggi dalam keadaan tertentu.


Setiap vial (3ml) mengandungi: (1x3ml)

Asid Hyaluronik                                500mg
Hidrolysed Mutiara                           750mg
Ekstrak Hidrolysed Obor-Obor       1000mg

 

Langkah Waspada:

Individu yang hipersensitif kepada produk yang berkenaan dengan asid hyaluronik, mutiara atau obor-obor.

 

Penstoran:

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

 

Buatan Jepun
Jabatan Kesihatan Malaysia Reg No: NOT191004481K
Kod Produk: AW609