RM 0.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Bahan Utama

 

Asid hyaluronik adalah bahan semulajadi yang didapati di dalam tisu epitelium dan tisu penghubung. Ia dibuat daripada ikan lautan dalam dari Alaska di bawah teknologi berpaten, melalui proses hydrolisis yang menghasilkan asid hyaluronik yang keberatan rendah (LMWHA; ∼ 0.8-8 × 10 (5) Da). Penyerapan telah diperkuatkan kerana ia boleh menembusi ke lapisan yang terdalam di dalam dermis. Sifat cross-linkingnya lagi meningkatkan keupayaan mengekalkan kelembapan dan penahanan yang lebih tinggi kepada degradasi, membekalkan rawatan yang tempoh lebih panjang.

 

Pinctada Maxima adalah spesies tiram yang terbesar dan berharga dan dituai dari Jepun kerana ia menghasilkan mutiara emas yang berkhasiat tertinggi, White South Sea Pearl. Dengan ciptaan Jepun, intipati mutiara telah diekstrak dan digubal dan dikenali sebagai Hidrolysed Mutiara. Ia mengandungi pelbagai asid amino yang penting untuk pemutihan nada kulit serta meningkatkan tekstur kulit. Dengan itu, ia membawa keluar kulit yang berkilat dan berseri-seri.


Ekstrak Hidrolysed Obor-Obor adalah sumber kolagen yang terbaru dan paling disyorkan kerana ia terdiri daripada kolagen yang kepekatan tinggi serta penting dalam asas dan formasi kulit, kolagen jenis I dan III. Ia dibuat daripada obor-obor abadi yang terkenal dari Jepun, Turritopsis Nutricula. Ia adalah tidak toksik dan tidak dapat dipertikaikan dengan keselamatannya. Selnya luar biasa dengan keupayaan pertumbuhan semula membantu sel kulit kita berkekalan muda dan berfungsi sebagai agen pengukuhan kulit!

 

Indikasi:

Mutiara Marin Hidrolysed HA oleh 29NEXENTURY adalah ciptaan terbaru dalam rawatan anti-kedutan, anti-penuaan dan pemutihan yang hebat dan cepat. Penyelidikan mendedahkan bahawa produk tersebut berindikasi untuk situasi berikut:

1. Memperlahankan proses penuaan.
2. Mengurangkan kerosakan oksidatif dengan mempromosikan enzim antioksidan utama.
3. Melembapkan kulit, meningkatkan keanjalan dan mengurangkan kedutan.
4. Menggalakkan peremajaan dan pertumbuhan semula sel-sel kulit.
5. Memutihkan nada kulit dengan menghalangkan pengeluaran melanin.
6. Menggalakkan penyerapan nutrisi yang penting untuk formasi kulit.
7. Memperindah tekstur kulit dengan mengurangkan saiz liang kulit.
8. Menguatkan dan menambahkan jumlah aci rambut.
9. Memberi sokongan struktur kepada folikel dengan menambahkan formasi keratin.
 

Dose:

Mutiara Marin Hidrolysed HA dinasihatkan untuk digunakan dibawah penyeliaan profesional yang terlatih. Secara umum, bergantung kepada keadaan dan jangkaan individu,Ia boleh digunakan pada dos yang lebih tinggi atau kekerapan dalam keadaan tertentu.


Setiap vial (3ml) mengandungi: (1x3ml)

Asid Hyaluronik                               500mg
Hidrolysed Mutiara                          750mg
Ekstrak Hidrolysed Obor-Obor       1000mg

 

Langkah Waspada:

Hipersensitiviti kepada product yang berkenaan dengan asid hyaluronik, mutiara atau obor-obor.

 

Penstoran:

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

 

 

Buatan Jepun
Jabatan Kesihatan Malaysia Reg No: NOT191004481K
Kod Produk: AW609